‘Vernieuwde’ Gerry Weber wil weer groeien

Slechts een paar weken na het afronden van een grote herstructurering denkt modeketen Gerry Weber aan het openen van nieuwe winkels. Dat laat ceo Johannes Ehling weten in een interview met TextilWirtschaft

Het zou gaan om drie winkels in Duitsland, thuisland van de kledingketen die ongeveer een jaar geleden in de problemen kwam. Het bedrijf vroeg uitstel van betaling aan en er kwam een financiële herstructurering, waarbij 146 Duitse winkels op slot gingen. 

De ceo noemt het openen van drie nieuwe winkels ‘een strategische aanvulling’. “Omdat we 150 winkels hebben gesloten, zijn er natuurlijk witte vlekken op onze kaart.” Volgens Ehling komen de nieuwe filialen op locaties waar Gerry Weber ‘eerder goede verkopen heeft gerealiseerd’. Welke locaties dat precies zijn, maakt de ceo niet bekend. 

Ehling zegt tevreden te zijn met de resultaten van de herstructurering, maar houdt actuele cijfers voor zichzelf. Het bedrijf heeft onder meer zijn collecties gemoderniseerd en duurzaamheid hoger op zijn prioriteitenlijst gezet. Gerry Weber heeft 42 winkels in Nederland. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!