Utrechtse Bazaar strijdt voor laatste kans

De Utrechtse Bazaar heeft een brandbrief naar de gemeenteraad gestuurd om een faillissement te voorkomen. De overdekte markt, zaterdag en zondag op bedrijventerrein Papendorp, moet uiterlijk 31 januari de deuren sluiten wegens een grote huurachterstand.

De rechter oordeelde in december dat de gemeente de huurovereenkomst per 1 februari mag opzeggen. De Bazaar heeft sinds juni 2015 nauwelijks huur betaald en heeft zo een flinke huurachterstand opgebouwd, van inmiddels 1,8 miljoen euro. Algemeen directeur Laurens van der Heijden wil de markt behouden en vraagt de gemeente om medewerking. Hij stelt onder meer voor om voorlopig door te gaan op de huidige locatie en zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een andere plek, waar een rendabele exploitatie mogelijk is.

Maar volgens Van der Heijden heeft de gemeente gezegd dat ze vasthoudt aan ontruiming per 1 februari. Dat betekent volgens hem een faillissement en geen inkomsten voor de gemeente. Van der Heijden roept de raad op "om deze geldverspilling en dit maatschappelijke onrecht te voorkomen".

Een woordvoerder van de gemeente Utrecht zegt desgevraagd dat de gemeente ervan uitgaat dat de markt uiterlijk 31 januari is verdwenen. "Het moet bezemschoon worden opgeleverd." Ze wil niet zeggen of de dag erna tot ontruiming zal worden overgegaan als dat niet is gebeurd.

Foto: Facebookpagina Utrechtse Bazaar

Reacties 3


jabr jabr 22 jan, 10:31

Sinds juni 2015 nauwelijks huur betaald! Belachelijk, dat dit nu pas aan een eind komt. Gemeente Utrecht: lekker op de centjes gepast!


W van Ooijen 22 jan, 12:40

Snap niet dat de gemeente niet eerder heeft ingegrepen, nu jammerlijk de gezellige markt weg en failliet en de gemeente geen geld jammer jammer !!


g vd wijngaard 24 jan, 18:33

flink wat huur voor zo'n oude hal. snel slopen en woningen bouwen brengt natuurlijk meer op. spulletjes kopen doen de burgers wel bij de grote supermarkten. Jammer van dit bijzonder event.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!