Zoon MediaMarkt-oprichter ligt dwars bij  rvc-benoeming

Zoon MediaMarkt-oprichter ligt dwars bij rvc-benoeming

Jürgen Kellerhals, aandeelhouder van Media-Saturn,  wil voorkomen dat Christoph Vilanek in de raad van commissarissen van moederbedrijf Ceconomy komt. Hij stelt daarom zichzelf verkiesbaar via zijn holding Convergenta.

Vilanek is topman van programmeerbedrijf Freenet en Kellerhals verdenkt hem ervan zijn positie in de raad te gebruiken om Freenet voordelen te bieden. Die zouden ten koste kunnen gaan van de andere aandeelhouders van Ceconomy, waaronder zijn eigen Convergenta. Hij heeft daarom voor de jaarlijkse algemene vergadering, die plaatsvindt in februari, een tegenvoorstel gedaan.

Freenet trad in 2018 toe en heeft nu een belang van 9,1 procent. Het vermoeden van Kellerhals lijkt niet geheel onterecht, omdat de ketens MediaMarkt en Saturn inderdaad belangrijke verkoopkanalen zijn voor de mobiele telefooncontracten die Freenet bemiddelt. Een woordvoerder van Freenet laat in een reactie aan Reuters weten dat 'elke aandeelhouder het recht heeft een verkiezingsvoorstel in te dienen’.

Kellerhals is de zoon van de in 2017 overleden oprichter van MediaMarkt Erich Kellerhals. Hij liet ook regelmatig van zich horen door zich met de dagelijkse gang van zaken bij het elektronicaconcern te bemoeien. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!