Stefan Persson legt na meer dan twintig jaar zijn functie als voorzitter van het Zweedse H&M neer. Hij draagt op 72-jarige leeftijd zijn functie over aan zijn zoon Karl-Johan, die al tien jaar ceo was van de modeketen. Helena Helmersson volgt Karl-Johan op als ceo.

Het bericht van de wisseling van de wacht komt samen met de jaarcijfers van het concern. In 2019 draaide H&M een omzet van 233 miljard Zweedse kronen (21,9 miljard euro), een stijging van elf procent ten opzichte van een jaar eerder. De jaarwinst steeg naar 13,4 miljard Zweedse kronen (1,2 miljard euro). In 2018 bedroeg de jaarwinst nog 12,7 miljard kroon (1,1 miljard euro). Het is voor het eerst na een aantal moeilijke jaren dat H&M weer meer grip lijkt te krijgen op zijn verkopen en dat de gedane investeringen zijn vruchten afwerpen.

H&M werd ruim zeventig jaar geleden opgericht door Erling Persson, de vader van Stefan. Helmersson is sindsdien de eerste vrouw die de functie van ceo gaat bekleden. Zij werkt sinds 1997 voor het bedrijf en was de laatste jaren coo van het concern.