Eigenaarsfamilie Brenninkmeijer neemt het heft in handen bij C&A in Duitsland. Eric Andrew Brenninkmeijer krijgt daar vanaf 1 februari de leiding. Jean-Marie Malbranke wordt al na een jaar aan de kant gezet en verlaat het bedrijf.

Brenninkmeijer was eerder verantwoordelijk voor de Benelux, de andere kernmarkt van C&A. Stefanie Schneider volgt hem daar op. Ze is nu nog head of sales and operations in België en Luxemburg.

Het is nu aan Brenninkmeijer om C&A in Duitsland winstgevender te maken. Het bedrijf maakte vorige week bekend dat daar dertien van de 450 winkels dichtgaan. Eerder gingen geruchten dat in Duitsland de komende drie jaar tot honderd winkels zullen sluiten, maar C&A ontkent dat zulke plannen er liggen. 

"Met de aankondiging van nieuwe functies voor Stefanie en Eric plaatsen wij beproefde C&A-managers in sleutelposities die onze omnichannelstrategie in twee van onze belangrijkste markten verder zullen uitvoeren", zegt Edward Brenninkmeijer, de ceo van C&A Europa. Hij dankt Malbranke voor zijn bijdrage. "Zijn inzet heeft bijgedragen aan het leggen van de basis om onze Duitse business vooruit te helpen."