Tony's Chocolonely krijgt mogelijk financiële hulp uit België. Verlinvest is dicht bij het verwerven van een minderheidsbelang, melden bronnen aan de Vlaamse zakenkrant De Tijd en het FD. Tony's-directeur Henk Jan Beltman bevestigt dat hij gesprekken voert met potentiële geldschieters. "Maar dan kan ik verder niets over zeggen."

Tony's Chocolonely sloot het vorige boekjaar af met een piepklein plusje. Voornaamste oorzaak van de tegenvallende resultaten is de investering in het buitenland. De beoogde omzet was 73,5 miljoen euro. Uiteindelijk kwam Tony's uit op een omzet van 69,9 miljoen. De winst bleef steken op 2656 euro. 

Door investeringen in Amerika, het opzetten van een nieuw team in Engeland en het optuigen van het Tony's Chocolonely Chocolate Circus vielen de resultaten lager uit dan begroot. De logistieke kosten in Amerika en Engeland zijn hoog, mede door de kleine volumes.

Verlinvest is op dit moment niet actief in Nederland. Het vehikel van bierfamilie De Spoelbergh (AB InBev) was tot enkele jaren geleden aandeelhouder van de duurzame supermarktketen Marqt.