Jon Abrahamsson Ring is de nieuwe ceo van Inter IKEA Group. Abrahamsson Ring volgt daarbij Torbjörn Lööf op, die zeven jaar aan het roer stond van het bedrijf. 

Abrahamsson Ring bekleedt de positie vanaf 1 maart en zal tot 1 september met Lööf meelopen om zo te zorgen voor een goede overdracht. Abrahamsson Ring werkt al sinds 1998 bij de Zweedse meubelgigant en is onder meer assistent geweest van oprichter Ingvar Kamprad. De laatste jaren stond hij aan het roer van IKEA Franchising. 

“Jon neemt een leiderschap mee dat goed geworteld is in onze IKEA-waarden. Hij heeft brede IKEA-kennis en ziet de meerwaarde van onze langetermijnvisie”, stelt Anders Dahlvig, voorzitter van Inter IKEA Holding BV. 

Lööf werkte meer dan dertig jaar voor IKEA en was onder meer ceo van het bedrijf vanaf 2013. Vanaf 1 september legt hij zijn werkzaamheden bij IKEA neer. 

Inter IKEA Group is een van de onderdelen van IKEA. Het is het moederbedrijf van Inter IKEA Systems en is verantwoordelijk voor het intellectuele eigendom van IKEA. Daarnaast staat het ook aan het hoofd van het ontwerpen, maken en de logistiek van de IKEA producten.