Detailhandel zag omzet stijgen in 2019

De detailhandel heeft in 2019 3,4 procent meer omgezet dan in 2018. Het aantal verkopen lag 2,5 procent hoger en de omzet van zowel winkels in voedingsmiddelen als non-food steeg. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

De grootste stijging is te zien in de online-omzet, waar een toename van bijna zeventien procent genoteerd werd. Webwinkels hebben bijna veertien procent meer omzet gedraaid en multi-channelers (waarbij verkoop via internet een nevenactiviteit is) zagen de omzet met 21 procent toenemen. En in de maand december groeide de omzet met 5,1 procent. 

Net als in 2018 werd er in 2019 een omzetstijging van 3,4 procent gerealiseerd. Na 2006 is dat de op één na hoogste omzetgroei. Alleen in 2017 was de stijging hoger (4,2 procent). 

Bij de non-foodwinkels groeide de omzet afgelopen jaar met 2,9 procent. Het volume was 2,1 procent hoger dan een jaar eerder. Winkels in voedingsmiddelen zagen een toename van 1,3 procent in omzet, maar het volume bleef ongeveer gelijk. De stijging is vooral afkomstig uit de supermarkten, die 1,6 procent meer omzetten. De omzet van speciaalzaken kromp juist met 0,9 procent. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!