Mogelijk overname schoenenwinkels Engelen, maar naam verdwijnt

Mogelijk overname schoenenwinkels Engelen, maar naam verdwijnt

Voor Engelen Schoenen zit een doorstart onder die naam er niet in. Dat zegt curator Michiel Vriezekolk desgevraagd tegen RetailNews. 

Het in 1904 opgerichte familiebedrijf met winkels in Amersfoort, Deventer, Doetinchem, Zutphen en Zwolle is twee weken geleden failliet verklaard. Eigenaar Theo Engelen vroeg het faillissement zelf aan. Elf partijen meldden zich voor een doorstart, van wie enkelen een bod hebben uitgebracht. Die biedingen waren volgens de curator niet interessant genoeg. "Er wordt nog wel gepraat met iemand die de vijf winkels wil overnemen en die dan misschien onder een andere naam verdergaat, maar dat staat nog in de kinderschoenen. Hopelijk komt daar later in de week meer duidelijkheid over."

Op de winkel in Zutphen na zijn de zaken gesloten. Ook via de website kan niets meer worden besteld. De ongeveer twintig medewerkers zijn nog in dienst. Tot zes weken na het faillissement worden ze doorbetaald door het UWV.

Foto: Google Streetview, de winkel in Zutphen

Reacties 1


Theo Engelen sr 18 feb, 18:23

Een erg vervelende zaak "Engelen schoenen is niet meer" voor Theo jr is de grootste klapper .te hopen dat hij het mogelijk komende bedrijf werk kan vinden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!