LaDress heeft vorig jaar drie winkels gesloten en het personeelsbestand gehalveerd. Het jurkenmerk kampte met verlies en logistieke problemen. “We dobberden op woeste zee en moesten even terug naar de haven”, aldus oprichter Simone van Trojen in Het Parool.

LaDress kwam in 2018 in zwaar weer en schreef in dat jaar voor het eerst rode cijfers. Het merk was volgens Van Trojen te snel gegroeid, zowel in aantal winkels als hoeveelheid kledinglijnen. Op het toppunt waren er in totaal meer dan zeshonderd items in zeven maten, die in alle negen winkels en online verkrijgbaar waren. “Dat is veel, ook omdat we alle logistiek, distributie en voorraadbeheer zelf deden.”

Het modemerk sloot daarop de winkels in de Amsteramdse Runstraat, Rotterdam en Groningen. Ook ging LaDress terug van honderd naar 51 man personeel. Het logistieke team is overgenomen door een partner, waardoor er geen ontslagen vielen. Het aantal items in de collectie werd teruggebracht naar tweehonderd.

LaDress is verder in januari gestart met verkoop via andere partijen. In totaal heeft het label nu 53 verkooplocaties in Nederland, waaronder de Bijenkorf en Wehkamp. Eerder wilde Van Trojen daar niet aan, omdat het de tone-of-voice van het merk zou kunnen schaden.