TK Maxx-moeder voorbij omzetgrens van veertig miljard

TK Maxx-moeder voorbij omzetgrens van veertig miljard

TJX Companies, moederbedrijf van TK Maxx, zag zijn omzet het afgelopen jaar met zeven procent groeien. De totale omzet van het Amerikaanse bedrijf kwam uit op 41,7 miljard dollar (38,4 miljard euro). 

Het fiscale jaar liep tot 1 februari 2020. In die periode bedroeg het netto inkomen 3,3 miljard dollar (drie miljard euro). De winkelverkopen stegen in het laatste kwartaal met zes procent en de omzet steeg in vergelijking met een jaar eerder van 11,1 miljard naar 12,2 miljard dollar. 

“We zijn extreem tevreden met onze sterke resultaten over het vierde kwartaal”, stelt ceo en president Ernie Herrman. “We zijn erg trots op onze jaaromzet van veertig miljard, een enorme mijlpaal voor ons bedrijf.”  

Wereldwijd heeft TJX Companies ruim 4500 winkels. Dochter TK Maxx opent vandaag de deuren van een nieuw filiaal in Arnhem, gevestigd in het voormalige V&D-pand. Daarmee komt de outletketen uit op een totaal van dertien winkels in ons land. TK Maxx hoopt hier een ‘lange en succesvolle toekomst’ tegemoet te gaan, liet een woordvoerder eerder weten aan RetailTrends
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!