Goede start van 2020 voor verlieslatende boekhandel Scheltema

Goede start van 2020 voor verlieslatende boekhandel Scheltema

Boekhandel Scheltema zag de eerste twee maanden van 2020 zijn omzet met 9,5 procent stijgen. "Ik ben vrolijk, want het gaat heel erg goed met Scheltema. Op het Rokin staan vier winkels leeg, maar daar heb ik totaal geen last van", vertelt directeur Harold Zwaal aan RetailTrends

Zwaal verklaart de stijgende omzet door de aantrekkende boekenmarkt, die met 3,5 procent is gegroeid. Scheltema groeit harder dan de markt. Dat schrijft Zwaal toe aan de activiteiten die de boekhandel organiseert en de Noord-Zuidlijn die voor de winkel langs gaat. "Er komen ineens klanten uit Amsterdam-Noord en Amstelveen in onze winkel."

Op oudjaarsdag 2019 vertrok buurman Hudson's Bay uit het pand op het Rokin. Scheltema had een partnership met het Canadese warenhuis. "Die omzet zijn we kwijt en dan heb je het over substantiële bedragen. Er komt ook niets voor in de plaats." Over de afwikkeling met Hudson's Bay heeft Zwaal niets dan goeds over. "Ze hebben zich keurig aan de afspraken gehouden. Dus je zal mij nooit iets negatiefs horen zeggen over Hudson's Bay."

De boekhandel hoopt de goede start van 2020 vast te kunnen houden. De winkel draait nog altijd verlies. "Met deze ontwikkeling trekken de cijfers weer een beetje bij, maar dat betekent niet dat je meteen uit de rode cijfers komt." Als deze trend doorzet en Scheltema een paar jaar op rij groei realiseert, dan zou de boekwinkel weer winstgevend kunnen zijn. "Hoeveel jaar dat nog duurt, durf ik niet te zeggen. Ik wil geen voorspelling doen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!