Bezorgde vakbonden gaan in gesprek met directie Blokker België

Bezorgde vakbonden gaan in gesprek met directie Blokker België

De Belgische vakbonden gaan maandag om de tafel met de directie van Blokker België. Dat meldt Marc Jacobs van vakbond ACV Puls aan RetailNews. Aanleiding zijn de berichten over de nieuwe Nederlandse eigenaar Dirk Bron, die onder meer verdacht wordt van verduistering en oplichting. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij diverse faillissementen. 

"We zijn bezorgd", zegt Jacobs. "Als je de berichten leest, dan is het geen onbesproken persoon. We willen van de directie weten hoe de verkoop tot stand is gekomen en wat de bedoelingen van de nieuwe eigenaar zijn. Of dat goede bedoelingen zijn of dat we er iets achter moeten zoeken."

Het gesprek is in het Belgische hoofdkantoor van Blokker in Lier. De vakbonden willen ook graag dat Michiel Witteveen (de oude eigenaar) en Bron erbij zijn, maar Jacobs weet nog niet of dat het geval is. Jacobs is benieuwd of Witteveen op de hoogte was van de handel en wandel van Bron. "Ik lees dat hij er niets van wist, dat wil ik graag uit zijn mond horen."

Onder de 670 medewerkers bij de 123 winkels heerst ongerustheid, zegt Jacobs. De vakbonden is bij de overname verzekerd dat de werknemers in elk geval een jaar zeker zijn van hun baan, maar dat hebben de bonden niet zwart op wit.

Reacties 1


Reinder Koornstra 29 feb, 16:52

Ja, ik zou ook érg bezorgd zijn als werknemer. Maar of er met Dirk Bron op dit punt afspraken te maken zijn, waag ik te betwijfelen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!