'Waarschijnlijk overname schoenenwinkels Engelen'

'Waarschijnlijk overname schoenenwinkels Engelen'

Waarschijnlijk neemt één partij de meeste schoenenwinkels van het failliete Engelen over. "De kogel is nog niet door de kerk, maar het ziet er goed uit", zegt curator Michiel Vriezekolk desgevraagd tegen RetailNews. 

Het in 1904 opgerichte familiebedrijf met winkels in Amersfoort, Deventer, Doetinchem, Zutphen en Zwolle werd begin deze maand failliet verklaard. Eigenaar Theo Engelen vroeg het faillissement zelf aan. Nadat een doorstart niet mogelijk bleek, meldde zich een partij die de winkels onder een andere naam wil voortzetten. Die moet met de afzonderlijke pandeigenaren tot een akkoord zien te komen. 

De curator houdt de winkel in Zutphen vooralsnog open. Daar worden de voorraden met kortingen verkocht. "Dat loopt goed. Het is op zich wel treurig om te zien dat de omzetten stijgen als er een faillissement is." 

Foto: Google Streetview, de winkel in Zutphen

Reacties 1


Joost Nicasie 3 mrt, 17:00

Benieuwd wat de rol van Omoda hierin is. Als ik het goed begrijpt nemen die de winkels in Deventer en Zutphen over, maar of dat de winkel of alleen het huurcontract is, is me nog niet helemaal duidelijk.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!