'Waarschijnlijk overname schoenenwinkels Engelen'

'Waarschijnlijk overname schoenenwinkels Engelen'

Waarschijnlijk neemt één partij de meeste schoenenwinkels van het failliete Engelen over. "De kogel is nog niet door de kerk, maar het ziet er goed uit", zegt curator Michiel Vriezekolk desgevraagd tegen RetailNews. 

Het in 1904 opgerichte familiebedrijf met winkels in Amersfoort, Deventer, Doetinchem, Zutphen en Zwolle werd begin deze maand failliet verklaard. Eigenaar Theo Engelen vroeg het faillissement zelf aan. Nadat een doorstart niet mogelijk bleek, meldde zich een partij die de winkels onder een andere naam wil voortzetten. Die moet met de afzonderlijke pandeigenaren tot een akkoord zien te komen. 

De curator houdt de winkel in Zutphen vooralsnog open. Daar worden de voorraden met kortingen verkocht. "Dat loopt goed. Het is op zich wel treurig om te zien dat de omzetten stijgen als er een faillissement is." 

Foto: Google Streetview, de winkel in Zutphen

Reacties

Benieuwd wat de rol van Omoda hierin is. Als ik het goed begrijpt nemen die de winkels in Deventer en Zutphen over, maar of dat de winkel of alleen het huurcontract is, is me nog niet helemaal duidelijk.

Geplaatst door Joost Nicasie op 3 maart 2020 om 17:00

Laatste nieuws

RetailTrends

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/app/current/vendor/smarty/smarty/libs/sysplugins/smarty_internal_template.php:219) in /var/app/current/inc/core/Error.class.php on line 77 Foutmelding - RetailTrends.nl

Foutmelding

LANG_UNDEFINED: curl error 7_ failed to connect to ssl.google-analytics.com port 443

Mocht u deze fout blijven krijgen, neem dan contact met ons op.

Foutcode: curl error 7_ failed to connect to ssl.google-analytics.com port 443 (news).