Duurzame maaltijdboxen de Krat en Streekmolen fuseren

Duurzame maaltijdboxen de Krat en Streekmolen fuseren

Aanbieders van duurzame maaltijdboxen de Krat en de Streekmolen zijn per 1 maart gefuseerd. De samensmelting biedt naar eigen zeggen grote voordelen op het gebied van efficiency, kwaliteit en kosten. 

De Streekmolen is verhuisd naar Amsterdam en loopt mee met de logistiek en distributie van de Krat, vanuit een nieuwe locatie in Aalsmeer. “De filosofie van de Krat en de Streekmolen zijn gelijk”, stelt de Krat-directeur Tessa Venker. “We willen eerlijke producten rechtstreeks van de boer naar de consument brengen. Onze doelgroepen en klantenbestand sluiten dan ook naadloos aan.” Wiebe Visser van de Streekmolen sluit zich daarbij aan. “Voor ons was het overduidelijk dat we bij elkaar pasten.” 

De Krat werd tien jaar geleden opgericht in Amsterdam. De maaltijdboxaanbieder wil naar eigen zeggen een bijdrage leveren aan een eerlijke en duurzame voedselketen en een gezonde samenleving, en haalt alle voedingsmiddelen uit eigen land. De Streekmolen bezorgt verse streekproducten bij abonnees. Klanten van de Krat en de Streekmolen zijn ingelicht en merken volgens de maaltijdboxbezorgers weinig van de fusie. 

Eerder fuseerden maaltijdboxbezorgers Ekomenu en Willem&Drees. De bedrijven zeiden samen meer in te willen zetten op lokale biologische seizoensproducten. Ook komen er meer recepten voor vegetariërs en veganisten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!