Concurrent maakt bezwaar tegen winkel MotorKledingCenter in Assen

Concurrent maakt bezwaar tegen winkel MotorKledingCenter in Assen

Motordealer MotoPort vindt dat de gemeente de nieuwe vestiging van MotorKledingCenter (MKC) op het bedrijventerrein Peelerpark in Assen niet mag toestaan. Dat meldt Dagblad van het Noorden. 

MKC heeft een omgevingsvergunning gekregen van de gemeente, maar MotoPort maakte hier bezwaar tegen. Dinsdamiddag diende de zaak bij de commissie bezwaarschriften.

Volgens MotoPort is het verkopen van motorkleding op het industrieterrein tegen het bestemmingsplan en het gemeentelijke detailhandelsbeleid. Op Peelerpark mogen alleen auto’s, caravans en boten verkocht worden. Bovendien vindt de advocaat van MotoPort dat MKC een concurrentievoordeel heeft door de lage huren van het bedrijventerrein ten opzichte van de huur in de binnenstad.

De gemeente stelt echter dat MotorKledingCenter te groot is voor de binnenstad van Assen. Bovendien vreest de gemeente dat het centrum van de Drentse stad in het voorjaar vol komt te staan met motoren. Mark Bos van MKC liet weten dat die situatie niet ondenkbaar is. In Veghel is om diezelfde reden de motorkledingwinkel verplaatst naar het bedrijventerrein.

Binnen enkele weken zal de commissie advies uitbrengen over de zaak. MotorKledingCenter nam recent nog de winkels van het failliete MotoZoom over in Amsterdam en Utrecht. Samen met de eventuele winkel in Assen zou het totale winkelbestand op acht komen te staan.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!