'Winkeliers houden contant betalen in stand'

'Winkeliers houden contant betalen in stand'

Contant geld is nog steeds het meest geaccepteerde betaalmiddel. Consumenten konden in 2019 bij 97 procent van de winkeliers gebruikmaken van deze betaalmethode, blijkt uit onderzoek in opdracht van De Nederlandsche Bank (DNB). Slechts drie procent van de winkeliers geeft aan een ‘pin-only’ beleid te voeren.

Het onderzoek van DNB vond plaats onder ruim duizend winkeliers. Hoewel het gebruik van contant geld aan de toonbank afneemt, is een hoge acceptatie van brief- en muntgeld onder de verkopers belangrijk. Dit niet alleen wegens voorkeuren van de consument, maar ook als terugvaloptie bij pinstoringen. De pinpas wordt door 87 procent van de winkeliers geaccepteerd.

In Amsterdam is contant betalen minder vanzelfsprekend dan in de rest van het land (93 procent accepteert deze betaalmethode). Creditcards worden juist vaker geaccepteerd in de hoofdstad, met het oog op de betaalkeuze van toeristen. De Nederlandse winkeliers die een pin-only beleid voeren (3 procent), doen dat vooral vanwege efficiency en veiligheidsoverwegingen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!