Omzet detailhandel steeg in januari, online grootste groei

Omzet detailhandel steeg in januari, online grootste groei

De detailhandel zag in januari zijn omzet met 3,7 procent toenemen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Ook het verkoopvolume lag 2,2 procent hoger en zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Voor de non-food was dat een groei van 2,7 procent, die grotendeels afkomstig was door de stijging bij winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, meubels en wooninrichting en winkels in recreatie-artikelen. Ook drogisterijen en kledingwinkels zagen hun omzet toenemen. Winkels in consumentenelektronica, witgoed, schoenen en lederwaren zetten minder om dan een jaar eerder. 

Winkels in voedingsmiddelen zetten 2,2 procent meer om dan vorig jaar. Het verkoopvolume bleef nagenoeg gelijk. Supermarkten noteerden een groei van 2,4 procent, speciaalzaken een stijging van 1,2 procent. 

Online liet de detailhandel de grootste stijging zien, daar nam de omzet toe met 9,9 procent. Webwinkels hebben 10,3 procent meer omgezet, terwijl de omzet van multi-channelers groeide met 9,4 procent.

Reacties 1


c.t. de koning 13 mrt, 14:13

Als het online aandeel in de food minder dan 3% van de totale omzet food detailhandel is, is een stijging van hun aandeel van 10 % maar matig
Nogmaals de melkboer van vroeger die de melk thuisbracht bestaat niet meer
omdat het te duur is om Food thuis tebezorgen
Er zal weer een daling komen in het online Food aandeel als de klant het
moet gaan betalen en de aanbieders winst moeten gaan maken

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!