Spar University zet personeel in bij ziekenhuizen

Spar University zet personeel in bij ziekenhuizen

Spar University stelt zijn werknemers beschikbaar voor ziekenhuizen en andere organisaties. De studentenformule zag zich vrijdag genoodzaakt de tien winkels (bijna) geheel te sluiten wegens het coronavirus. 

“Spar University wil niet achterover leunen, maar juist proactief zijn en haar steentje bijdragen aan – wellicht – de grootste internationale crisis van dit decennium”, aldus de supermarktformule. De winkels zitten veelal in de buurt van (academische) ziekenhuizen. Door maatregelen van het kabinet in verband met het coronavirus zijn scholen grotendeels gesloten en komen er geen studenten meer naar de Spar University-winkels. Het bedrijf stelt daarom voor om een coördinerende rol te vervullen tussen de ziekenhuizen, zorginstellingen en organisaties en ‘de studentenwereld’. 

“Dat betekent dat Spar University ook aan collega-ondernemers vraagt haar teamleden aan te melden en beschikbaar te stellen." Hulp-vragers en hulp-aanbieders kunnen zich aanmelden via de website van Spar University. Medewerkers kunnen ingezet worden voor het rondbrengen van eten, voorraden bijvullen, desinfecteren en administratieve zaken. Dingen die volgens Spar ‘prima door niet-gekwalificeerd zorgpersoneel kunnen worden gedaan’.

De formule heeft tien winkels verdeeld over de campussen van Utrecht (UMC), Amsterdam (VUmc en AMC), Rotterdam (EMC), Delft, Eindhoven (JBZ of St. Anna) en Nijmegen (Radboud ziekenhuis). 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!