Kruidvat kan drukte aan, wel wat meer ziekteverzuim

Kruidvat kan drukte aan, wel wat meer ziekteverzuim

De drogisterijen van Kruidvat en Trekpleister kunnen het hamstergedrag van consumenten vooralsnog goed de baas. Alle winkels zijn open en er zijn geen problemen in distributiecentra. “Wij kunnen dit en dan spreek ik hier namens alle drogisterijen in Nederland”, aldus ceo Ed van de Weerd in het AD.

De drogisterijketens van A.S. Watson profiteren van het grote aantal filialen, legt Van de Weerd uit. Zeker Kruidvat heeft vaak meerdere vestigingen per gemeente en daardoor is het goed mogelijk met assortimenten te schuiven. Ook heeft de retailer veel extra personeel beschikbaar. “Veel jongeren en studenten hoeven niet naar school, zij hebben tijd over.” Daarnaast hebben veel medewerkers ook een horecabaan. “Nu de horeca dicht is, kunnen ze vaker bij ons werken.”

Voor sommige producten zijn limieten ingesteld. Zo krijgen klanten maximaal twee doosjes paracetamol mee. Er is weliswaar overal voldoende van, maar om alles naar de winkels te krijgen is moeilijk. “Drogisterijen worden in tegenstelling tot supermarkten niet dagelijks bevoorraad”, zegt Van de Weerd. “Dat maakt de uitdaging groter.”

Sinds de persconferentie van Mark Rutte, op vrijdag 13 maart, ging het volgens de ceo ‘compleet los’ in de filialen. Het ziekteverzuim bij Kruidvat is sindsdien wat opgelopen, zegt Van de Weerd. Personeel krijgt naast grote drukte soms te maken met hoogoplopende emoties bij consumenten, vanwege zaken als productlimieten en het niet accepteren van contant geld.

Reacties 1


A.C. Hendriks-Panman 31 mrt, 11:04

Belachelijk dat ik bij de Kruidvat niet met contant geld kan betalen. De klantenkaart pakken ze wel

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!