C&A verkeert in zwaar weer wegens de coronacrisis. Om het hoofd boven water te houden eist de kledingketen prijsaanpassingen van verhuurders van winkels in Nederland en de rest van Europa, blijkt uit een brief die in handen is van De Telegraaf.

Eerder meldde het FD al dat grote winkelketens, waaronder C&A, maar ook H&M en Inditex, verhuurders voor het blok zetten. Dat bleek uit een rondgang langs eigenaren van winkelpanden. De brief van Nick de Maeyer, manager real estate, building & facilities bij C&A, lijkt dit te bevestigen. Daarin zou De Maeyer schrijven dat het bedrijf voor al zijn winkels een verlaging van de huurprijzen en huurlasten verwacht. Daarnaast geeft hij aan dat C&A ook na de crisis ‘ondersteuning’ van zijn verhuurders verwacht. “Ook dan gaat het om huurprijsaanpassingen en alle andere relevante ondersteuning, gedurende de periode dat C&A zijn bedrijfsvoering weer opbouwt naar het voorheen geldende niveau.”

De keten verwacht binnen vijf dagen een reactie van de verhuurders. “Bij gebrek aan een formele reactie of bezwaar van uw kant, wordt u geacht hiermee akkoord te gaan. Wij rekenen op uw volle begrip. Enkel samen komen we deze crisis te boven.” 

In een reactie aan de krant laat een woordvoerder weten: “De huidige situatie heeft verstrekkende gevolgen, niet alleen voor ons, maar voor de hele sector. Net als veel andere retailers gaan we in gesprek met de eigenaren van de door ons gehuurde panden om mogelijk een regeling te treffen die ons beiden door deze moeilijke tijden heen zal helpen.” In Nederland zijn alle winkels van C&A gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Eerder meldde RetailNews al dat ketens als Action, Hunkemöller en WE Fashion leveranciers hebben laten weten dat ze hun rekeningen later gaan betalen.