'C&A verkeert in zwaar weer door coronacrisis'

'C&A verkeert in zwaar weer door coronacrisis'

C&A verkeert in zwaar weer wegens de coronacrisis. Om het hoofd boven water te houden eist de kledingketen prijsaanpassingen van verhuurders van winkels in Nederland en de rest van Europa, blijkt uit een brief die in handen is van De Telegraaf.

Eerder meldde het FD al dat grote winkelketens, waaronder C&A, maar ook H&M en Inditex, verhuurders voor het blok zetten. Dat bleek uit een rondgang langs eigenaren van winkelpanden. De brief van Nick de Maeyer, manager real estate, building & facilities bij C&A, lijkt dit te bevestigen. Daarin zou De Maeyer schrijven dat het bedrijf voor al zijn winkels een verlaging van de huurprijzen en huurlasten verwacht. Daarnaast geeft hij aan dat C&A ook na de crisis ‘ondersteuning’ van zijn verhuurders verwacht. “Ook dan gaat het om huurprijsaanpassingen en alle andere relevante ondersteuning, gedurende de periode dat C&A zijn bedrijfsvoering weer opbouwt naar het voorheen geldende niveau.”

De keten verwacht binnen vijf dagen een reactie van de verhuurders. “Bij gebrek aan een formele reactie of bezwaar van uw kant, wordt u geacht hiermee akkoord te gaan. Wij rekenen op uw volle begrip. Enkel samen komen we deze crisis te boven.” 

In een reactie aan de krant laat een woordvoerder weten: “De huidige situatie heeft verstrekkende gevolgen, niet alleen voor ons, maar voor de hele sector. Net als veel andere retailers gaan we in gesprek met de eigenaren van de door ons gehuurde panden om mogelijk een regeling te treffen die ons beiden door deze moeilijke tijden heen zal helpen.” In Nederland zijn alle winkels van C&A gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Eerder meldde RetailNews al dat ketens als Action, Hunkemöller en WE Fashion leveranciers hebben laten weten dat ze hun rekeningen later gaan betalen. 

Reacties 12


antoon van kempen 25 mrt, 12:22

laat de familie Brenninkmeijer een paar honderd miljoen terugstorten naar c&a
om deze moeilijke tijd door te komen!!!


Hans Groet 25 mrt, 13:22

Dat C & A in zwaar weer verkeert vanwege de Corona-virus pandemie lijkt mij sterk overdreven. Vooral omdat de fysieke winkels zaken pas zijn gesloten en de verkopen via internet gewoon doorgaan. Je ziet dat steeds meer bedrijven misbruik proberen te maken van deze Corona epidemie en de subsidies die door de overheid in het vooruitzicht zijn gesteld.


ger boer 25 mrt, 13:46

Dit is gewoon het risico bij een ander neerleggen, al het personeel in de ww
kost ze 10% ,de tijd dat het corona virus is geen huur betalen , is het virus voorbij dan kunnen ze gewoon verder zonder dat ze veel financiële schade hebben gehad , want die leggen ze gewoon bij een ander neer.


C.J. Bunink 25 mrt, 16:13

Zo sociaal als het C&A bedrijf ooit eens was, zo asociaal is het bedrijf tegenwoordig. Men gebruikt deze crisis nu om verlagingen van huurprijzen af te dwingen, maar zijn hier al een aantal jaar mee bezig.


anoniem anoniem 25 mrt, 16:28

sinds Hans Nagel daar op die positie weg is is het een stuk minder geworden, daarna rob Zeedijk , en nu die Belg die bij vele het bloed onder de nagels weg haalt , en wil laten zien hoe goed hij is, en wat hij wel voor elkaar krijgt.


J D 25 mrt, 16:48

Zie wat er met V&D is gebeurd het is trekken aan een dood paard!


Joris Anoniem 25 mrt, 21:58

WE Fashion lijkt op deze manier ook hard op weg om failliet te gaan. Eerder hebben al een aantal execs het zinkende schip verlaten. Lijkt erop dat Peter Truijen na Twinlife etc. wederom bij een faillissement betrokken is.


anoniem1 anoniem2 anoniem2 26 mrt, 11:07

Klopt, wij hebben deze eenzijdige brief ook ontvangen. Tevens zetten wij vraagtekens bij de eenzijdige bevestiging van het niet reageren binnen 5 dagen. Lijkt mij juridisch niet te kunnen. Ik denk dat het hele verhaal in de brief van Nick de Maeyer juridisch niet klopt. Maar zo gaat deze man idd te werk. Een onbegrijpelijke niet sociaal schrijven.


N.Anoniem P.Anoniem 11 apr, 21:31

Desperate times call for desperate measures. Als C&A of welke andere grote keten dan ook failliet gaat zullen die panden geruimd worden. Deze panden staan dan vervolgens maanden leeg omdat ze niet weer zomaar gevuld zullen worden door zo’n gigant. Er moet ook gekeken worden naar de omzet verliezen voor zo’n vastgoed partij in dit scenario. We hebben het hier niet over huren van een paar duizend euro. Dat haal je niet in na een paar maanden leegstand. Elkaar niet helpen en tegemoet komen zal alleen verliezers met zich meebrengen. Kijk naar het oude pand van de V&D op de Kalverstraat. Hoe lang staat dit al leeg?


Sander van der Meer 18 apr, 16:52

De huurprijzen voor winkels is overal in Nederland te hoog, vastgoed bedrijven betalen alleen belasting over verhuurde vierkante meters en mogen leegstaande meters aftrekken van de verhuurde, hier zou de overheid een punt achter moeten zetten, nu is het lucratiever om het leeg te laten staan om als aftrek post te gebruiken,en ondertussen staan halve winkelcentra leeg....


Nico Bakker 20 apr, 13:59

Waarom zijn ze gesloten dan , ze hoeven niet dicht , dat is alleen voor de horeca en scholen , met een paar simpele aanpassingen kunnen ze gewoon open , de hema ed is toch ook niet dicht...vreemd maar wel klagen dat ze het moeilijk hebben , ze doen het zelf.


Stella Visser 26 apr, 10:44

Een winkel heeft inderdaad de vrije keuze. Maar het maakt een bedrijf ook sterk om voor de veiligheid van het personeel en de klanten te kiezen. Ook zal een bedrijf erover na moeten denken hoe het verder gaat en heeft het tijd nodig om maatregelen te treffen. Je wil als winkel ook niet dat het niet veilig is om te winkelen, de klant en het bedrijf kan forse boetes krijgen als het beleid niet juist wordt nageleefd. Ook is het advies nog steeds zoveel mogelijk binnen blijven waarom zou je dan juist mensen stimuleren om naar de stad te gaan? Het blijft natuurlijk een flinke klapper als alle winkels wereldwijd dicht zijn, wel hebben ze een webshop en welke (kleding) winkel zit niet in zwaar weer op dit moment? De term zwaar weer kan men op verschillende manieren interpreteren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!