'Aantal pintransacties fors gedaald door coronacrisis'

'Aantal pintransacties fors gedaald door coronacrisis'

Het aantal pintransacties in Nederland is flink gedaald door de uitbraak van het coronavirus. Dat blijkt uit een analyse door het ING Economisch Bureau. 

Het aantal pintransacties was afgelopen vrijdag 24 procent lager dan op diezelfde dag een jaar eerder. Vooral in de categorieën vrijetijdsbesteding buitenshuis (-83 procent) en kleding- en schoenenzaken (-72 procent) vonden fors minder pinbetalingen plaats. 

Op sommige andere plekken wordt juist vaker gepind, blijkt uit de analyse. In speelgoedwinkels vonden op diezelfde dag tien procent meer pinbetalingen plaats. Dit heeft volgens ING te maken met de sluiting van scholen, waardoor de meeste kinderen thuiszitten en op een andere manier vermaakt moeten worden. Ook supermarkten (+5 procent) en doe-het-zelfzaken (+2 procent) zagen een toename in pintransacties. 

Dat het totaal aantal transacties flink lager ligt, heeft vooral te maken met de tijdelijke sluiting van publieke plekken zoals restaurants, cafés, bioscopen en sportclubs. Rondom de bekendmaking van de eerste maatregelen op 12 maart zien de analisten echter een plus van tien procent, omdat klanten toen extra vaak pinbetalingen deden in supermarkten. Daar lag het aantal pintransacties op de piek zelf meer dan dertig procent hoger ten opzichte van een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!