Het overgrote deel van de Europese webwinkels verwacht dat de coronacrisis zal leiden tot omzetdaling. Dat blijkt uit een rondvraag van Ecommerce Europe onder ruim 25 nationale e-commerce-associaties en hun leden. 

65 procent van de webwinkeliers bereidt zich voor op een daling van de online verkopen en mogelijk het verlies van banen. Dat er online minder wordt gekocht in de modebranche (tussen -40 en -60 procent) en de servicesector, waaronder de reisbranche, is nu al zichtbaar. Aan de andere kant plukken de foodbranche, webwinkels voor gezondheidsproducten en shops die producten voor thuiswerken aanbieden vooralsnog de vruchten van de crisis. 

Volgens 94 procent van de ondervraagden is het ondanks de corona-maatregelen nog steeds mogelijk om producten te verkopen en bezorgen in hun land. Wel lopen de etailers soms tegen praktische problemen aan, bijvoorbeeld bij de grens. Tussen de 55 en 60 procent van de webwinkeliers heeft te maken met bezorgvertraging of verwacht daar in de nabije toekomst last van te krijgen.