Warenhuisketen HEMA houdt zijn winkels zo lang mogelijk open. De retailer ziet zichzelf als een essentiële ondersteuning van de supermarkten, met een onderscheidend assortiment in onder meer basisproducten. "Bij een eventuele lockdown zouden we daarom ook open blijven", vertelt een woordvoerster desgevraagd aan RetailNews. 

"In de winkel hebben we alle maatregelen van het RIVM doorgevoerd om de gezondheid van onze medewerkers te waarborgen", laat de woordvoerster weten. Onder meer is er een deurbeleid ingevoerd, is er één ingang open om de hoeveelheid klanten in de winkel te kunnen doseren, is er een beperkt aantal winkelmandjes en is overal desinfectant aanwezig. "Alleen als de RIVM zegt dat het onverantwoord is om de deuren open te houden, zouden we dicht gaan."

In een brief aan leveranciers die in handen is van RetailNews, deelt de warenhuisketen mee dat de betalingstermijn wordt opgerekt in verband met de coronacrisis. In diezelfde brief laat de retailer ook weten op basis van nieuwe adviezen en maatregelen eventueel de openingstijden van zijn winkels aan te passen en/of tot sluiting over te gaan. Dit om de personeelslasten en gezondheidsrisico's te beperken.