Vertrouwen in de economie zwakt af bij detailhandel

Vertrouwen in de economie zwakt af bij detailhandel

Winkeliers hebben de aankomende maanden aanzienlijk minder vertrouwen in de Nederlandse economie. Ook in de horeca- en reisbranche neemt het vertrouwen af, zo blijkt uit nieuwe cijfers uit de Conjunctuurenquête Nederland die maandelijks wordt uitgevoerd door het CBS. Het grootste gedeelte van de ondernemers verwacht dat het economisch klimaat gaat verslechteren in plaats van verbeteren, vermoedelijk door de ontwikkelingen van het coronavirus.

Het CBS merkt op dat de enquête over de maand maart al grotendeels ingevuld was voordat het kabinet op 12 maart strenge maatregelen aankondigde. Daarna hadden ondernemers nog minder vertrouwen in de Nederlandse economie. De laatste keer dat de detailhandel, de horeca en de reisbranche alle drie negatief waren over het economisch klimaat was in december 2014. 

In de detailhandel verwacht in maart per saldo elf procent van de ondernemers een verslechtering van het economisch klimaat. Sinds de start van de waarneming van het economisch klimaat waren detailhandelsondernemers alleen in maart 2013 negatiever. Over de verwachte omzet zijn winkeliers nog wel positief: acht procent verwacht een hogere omzet. Dit is wel het laagste niveau sinds maart 2013. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!