'MediaMarkt-moeder vraagt Duitse overheid om miljarden'

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, vraagt de Duitse overheid om steun in de vorm van twee miljard euro. Volgens persbureau Bloomberg is het bedrijf in gesprek met zowel de Duitse staatsbank KfW als met andere banken voor een financieringspakket. 

MediaMarkt en Saturn hebben als gevolg van de coronacrisis in veel Europese landen (waaronder Duitsland) de winkels moeten sluiten, met grote financiële gevolgen. In Nederland hanteert MediaMarkt aangepaste openingstijden. Ceconomy bevestigt dat het met de overheid in gesprek is voor financiële steun, bijvoorbeeld door te lenen van de KfW. Vrijdag ontving de Duitse reisorganisatie TUI een noodfinanciering van 1,8 miljard van de staatsbank. 

Ceconomy heeft een zwaar jaar achter de rug. Het bedrijf ging door een reorganisatie, zette vijfhonderd banen op de tocht in Duitsland, zag zijn ceo na tweehonderd dagen vertrekken en sloot het derde kwartaal nog af met rode cijfers. Toch behaalde het moederbedrijf van MediaMarkt in 2019 een netto bedrijfsresultaat van 121 miljoen euro; ruim vijf keer zoveel als het jaar daarvoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!