Galeria Karstadt Kaufhof vraagt bescherming van crediteuren aan

Galeria Karstadt Kaufhof vraagt bescherming van crediteuren aan

Na Esprit heeft ook Galeria Karstadt Kaufhof bescherming van crediteuren aangevraagd. Het Duitse warenhuis loopt wekelijks tachtig miljoen euro omzet mis door de coronacrisis.

Met het verzoek, dat woensdag bij de rechtbank van Essen is ingediend, wil het bedrijf zich beschermen tegen vorderingen van schuldeisers. Tijdens de beschermingsperiode moet een herstructureringsplan opgesteld worden waar de crediteuren mee moeten instemmen. 

Galeria Karstadt Kaufhof liet eerder deze week weten betalingen aan verhuurders en leveranciers op te schorten. Het warenhuis vroeg om financiële steun van de Duitse overheid, maar die gesprekken leverden tot dusver niets op. Volgens TextilWirtschaft bood eigenaar Signa een driecijferig bedrag in ruil voor overheidssteun ter waarde van 700 tot 800 miljoen euro.

Signa stelt nu 140 miljoen euro beschikbaar om het bedrijf boven water te houden. “De zware economische gevolgen van de coronacrisis voor de non-food detailhandel in de binnenstad maken deze stap noodzakelijk”, aldus de eigenaar. 

Sinds 18 maart zijn alle filialen van de warenhuisketen gesloten. Het bedrijf heeft ongeveer 28 duizend mensen in dienst. Eerder deze maand diende het al een aanvraag in voor werktijdverkorting en loonsubsidies voor een groot deel van het personeel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!