Webwinkels: stel Europese beveiligingsregels uit

Webwinkels: stel Europese beveiligingsregels uit

Webwinkels vragen Europa om regelgeving die consumenten tegen online fraude beschermt uit te stellen. De online verkopers zijn wegens de coronacrisis te druk om zich aan de nieuwe voorschriften te houden, schrijft het FD. 

Belangenvereniging Ecommerce Europe vraagt de Europese Bankenautoriteit (EBA) in een open brief om uitstel van de ‘strong customer authentication’: het beveiligen van online transacties. Volgens die regelgeving moeten webwinkels hun klanten laten betalen met een fysiek betaalmiddel (zoals een pinpas of een telefoon) en een persoonsgebonden bevestiging (zoals een pincode of een vingerafdruk).

Veel webwinkels geven echter aan weinig voor de extra beveiligingsregels te voelen en zijn bang dat consumenten hierdoor zullen afhaken. Ondanks de weerstand moeten alle webwinkels er vóór het einde van dit jaar voor zorgen dat de nieuwe regels geïmplementeerd zijn.

In de brief roepen de webshops en belangenverenigingen, waaronder Thuiswinkel.org, Europa op om de regelgeving uit te stellen ‘in tijden van grote onzekerheid’. Door het sluiten van een groot deel van de fysieke winkels zouden de online ondernemers het daarnaast extra druk hebben. Die nieuwe stroom klanten vergt op het moment alle aandacht van de sector, stellen zij. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!