Subway verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. Deze week werden vier Nederlandse filialen van de broodjesketen failliet verklaard door de rechtbank in Almelo, schrijft het AD.

Volgens curator Freerk Bleker gaf de crisis de Subway-winkels het laatste zetje richting faillissement. “Het ging al niet best en toen de winkels twee weken terug moesten sluiten was het einde verhaal”, verklaart hij tegenover de krant. “Ze hebben het nog even geprobeerd met bezorgen, maar dat ging ook niet.’’

De filialen zijn allemaal van dezelfde franchisenemer. “Subway Nederland betreurt dit faillissement en vindt het erg spijtig dat deze vier restaurants hun deuren moeten sluiten’’, meldt een woordvoerder. Het bedrijf laat weten zijn franchisenemers te ondersteunen tijdens de crisis, met ‘een aanvullend pakket maatregelen’. “Subway staat gelukkig niet volledig stil’’, aldus de woordvoerder, die aangeeft dat nog zo’n negentig vestigingen broodjes leveren die kunnen worden afgehaald of bezorgd. Het restaurantgedeelte van alle 213 Subway-filialen is in lijn met de overheidsmaatregelen gesloten.