Subway in zwaar weer door coronacrisis, vier winkels failliet

Subway in zwaar weer door coronacrisis, vier winkels failliet

Subway verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. Deze week werden vier Nederlandse filialen van de broodjesketen failliet verklaard door de rechtbank in Almelo, schrijft het AD.

Volgens curator Freerk Bleker gaf de crisis de Subway-winkels het laatste zetje richting faillissement. “Het ging al niet best en toen de winkels twee weken terug moesten sluiten was het einde verhaal”, verklaart hij tegenover de krant. “Ze hebben het nog even geprobeerd met bezorgen, maar dat ging ook niet.’’

De filialen zijn allemaal van dezelfde franchisenemer. “Subway Nederland betreurt dit faillissement en vindt het erg spijtig dat deze vier restaurants hun deuren moeten sluiten’’, meldt een woordvoerder. Het bedrijf laat weten zijn franchisenemers te ondersteunen tijdens de crisis, met ‘een aanvullend pakket maatregelen’. “Subway staat gelukkig niet volledig stil’’, aldus de woordvoerder, die aangeeft dat nog zo’n negentig vestigingen broodjes leveren die kunnen worden afgehaald of bezorgd. Het restaurantgedeelte van alle 213 Subway-filialen is in lijn met de overheidsmaatregelen gesloten. 
 

Reacties

Gaat dat zo snel ? Minder dan 3 weken geleden verplichte horecasluiting. Nog een tijdje (zeg een week) bezorgen proberen en als dat niet lukt dan binnen 1 1/2 week al failliet verklaard door rechtbank. Het is treurig voor alle betrokkenen maar ik vermoed dat het al veel langer niet goed gaat met veel van dit soort concepten. In korte tijd veel filialen openen op leeg gekomen winkellocaties (waar het ook al niet denderend ging) en dan ook nog een flink gedeelte van je opbrengst afdragen aan de franchisegever.

Geplaatst door Bert Ysfogel op 3 april 2020 om 13:04

Franchisenemers zijn in principe"vogelvrij", meestal"wurgcontracten" en worden veel te mooie vooruitzichten voorgesteld,hoge/dure leningen en bij de minste tegenslag is het over en uit.
En laten we eerlijk wezen subway is een dure broodjes zaak die rotzooi verkoopt voor veel te hoge prijzen

Geplaatst door Hans V.D.Eng op 3 april 2020 om 21:32

Laatste nieuws

RetailTrends