Bazaar Beverwijk is gesloten, maar stuurt winkeliers wel huurfacturen

Bazaar Beverwijk is gesloten, maar stuurt winkeliers wel huurfacturen

Hoewel De Bazaar in Beverwijk al een week is gesloten, kregen 1400 winkeliers toch een huurfactuur. Dat schrijft Het Parool. Volgens de huurders hoeft De Bazaar helemaal niet dicht; zij voelen zich in de steek gelaten.

Het merendeel van de winkeliers zit sinds 12 maart thuis, maar de facturen blijven komen. "De Bazaar is heel erg onduidelijk. Behalve over één ding: ze blijven rekeningen sturen en geven alleen uitstel van betaling", zegt een ondernemer die anoniem zijn verhaal wil doen. De winkeliers zijn bang dat ze straks alsnog moeten betalen voor de weken dat De Bazaar dicht is, terwijl ze die weken zelf geen inkomsten hebben.

De Bazaar had volgens de huurders helemaal niet dicht gehoeven, aangezien het geen evenementenlocatie is maar een markthal. Bovendien kan De Bazaar zelf wel een beroep doen op de overheidssteun, maar de ondernemers van de markthal kunnen dat niet, aangezien zij geen individuele adressen hebben.

Een groep van tweehonderd ondernemers heeft nu een advocaat ingeschakeld. Volgens de krant vragen ze om hulp en compassie. "De Bazaar heeft jarenlang goed gedraaid", zegt één van de ondernemers. "Ze hebben goed aan ons verdiend. Voor veel ondernemers is er geen alternatief."

Reacties

Horken zijn dat die categorie verhuurders. Moeten ook als horken aangepakt worden

Geplaatst door Michael Koopmans op 9 april 2020 om 10:34

De rijksoverheid moer ze Bernal

Geplaatst door Jonas Da Silva op 9 april 2020 om 18:32

Echt klote voor alle ondernemers, totaal niet eerlijk van de Bazaar!!!

Geplaatst door Willem Hendrikse op 9 april 2020 om 23:06

rot bazaar.niet betalen geen inkomsten.gluipers.liep al slecht al tijden.

Geplaatst door Marian Nijhof op 10 april 2020 om 07:39

De bazaar houdt geen rekening met zijn huurders. Zonder huurders geen bazaar.

Geplaatst door Roderik Van Oranje op 10 april 2020 om 13:37

De bazaar laat huurders stikken
K kwam elke weekend naar de bazaar ! Was gezellig maar hoe kunnen ze nou geld vragen van huurders terwijl ze dicht moeten , k sta achter de huurders !!

Geplaatst door Haci Yilmaz op 10 april 2020 om 21:01

Dit is echt zielig voor de ondernemers de ondernemers moeten geen cent betalen aan de bazaar. Want hij verlies toch ook niks de overheid betaald betaald 90% loon voor zijn medewerkers. En de bazaar heeft ook geen andere vasten lasten!!!

Geplaatst door Abdul Ahamdi op 11 april 2020 om 00:30

Gewoon dicht gooien die bende! Poep bacterie bij etens,muizen poep in nootjes,nep en gejatte spullen ,belasting fraudes...e.z....gewoon dicht!weg er mee!

Geplaatst door Nurettin Akbulut op 3 mei 2020 om 11:21

Typisch weer de Bazar wanbeleid presenteren maar ondertussen de ondernemers uitmelken

Geplaatst door Bart Van kampen op 6 mei 2020 om 08:45

Laatste nieuws

RetailTrends