Hoewel De Bazaar in Beverwijk al een week is gesloten, kregen 1400 winkeliers toch een huurfactuur. Dat schrijft Het Parool. Volgens de huurders hoeft De Bazaar helemaal niet dicht; zij voelen zich in de steek gelaten.

Het merendeel van de winkeliers zit sinds 12 maart thuis, maar de facturen blijven komen. "De Bazaar is heel erg onduidelijk. Behalve over één ding: ze blijven rekeningen sturen en geven alleen uitstel van betaling", zegt een ondernemer die anoniem zijn verhaal wil doen. De winkeliers zijn bang dat ze straks alsnog moeten betalen voor de weken dat De Bazaar dicht is, terwijl ze die weken zelf geen inkomsten hebben.

De Bazaar had volgens de huurders helemaal niet dicht gehoeven, aangezien het geen evenementenlocatie is maar een markthal. Bovendien kan De Bazaar zelf wel een beroep doen op de overheidssteun, maar de ondernemers van de markthal kunnen dat niet, aangezien zij geen individuele adressen hebben.

Een groep van tweehonderd ondernemers heeft nu een advocaat ingeschakeld. Volgens de krant vragen ze om hulp en compassie. "De Bazaar heeft jarenlang goed gedraaid", zegt één van de ondernemers. "Ze hebben goed aan ons verdiend. Voor veel ondernemers is er geen alternatief."