De webshop van kledingketen The Sting is tot 1 mei uit de lucht. Ook bij zusterbedrijven Costes, Distrikt Nørrebro en Cotton Club kan tijdelijk niets besteld worden. De modewinkels hielden online grote kortingsacties maar konden naar eigen zeggen de drukte die daardoor ontstond niet aan.

"We hebben door onze 'Alles voor de helft' actie in twee dagen meer verkocht dan met Black Friday en Kerst bij elkaar", zo is te lezen op de website van The Sting en Costes. Beide ketens zouden vier keer hun webshopvoorraad hebben verkocht. "Dat leek geweldig, maar de gevolgen zijn enorm."

Om de bestellingen te kunnen leveren worden de items nu uit de winkels gehaald. "Het is een monnikenwerk om de bestellingen compleet te maken. Het zal niet helemaal lukken, want sommige artikelen zijn er gewoon niet meer." Ook worden de meeste pakketten pas na Pasen geleverd, 'feitelijk veel te laat'. De ketens benadrukken dat klanten hun bestellingen gratis kunnen retourneren. "Willen we alles netjes uitleveren en onszelf de tijd geven om de webshop weer te voorzien van onze nieuwe zomercollectie, dan hebben we die tijd tot 1 mei hard nodig. Het is niet anders." Distrikt Nørrebro verwacht online 'over enkele dagen' weer open te gaan. 

Eerder werd bekend dat The Sting zijn leveranciers later betaalt wegens de coronacrisis. Het bedrijf is erop toegespitst om de winkels vanaf 1 juli weer te openen en verwacht dan een 'verkoopexplosie' omdat de voorjaars- en zomercollectie met hoge kortingen moeten worden verkocht.