De detailhandel zag zijn omzet in februari met vijf procent toenemen ten opzichte van het jaar ervoor. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet, online zette daarnaast zeventien procent meer om.

De omzet in de non-foodbranche groeide in februari met 5,4 procent. Onder meer winkels in doe-het-zelfartikelen, drogisterijen en elektronica zagen hun omzet stijgen. De omzet van schoenenwinkels bleef nagenoeg gelijk, terwijl kledingwinkels een omzetverlies leden. De omzet van de foodsector groeiden in februari met 3,7 procent in vergelijking met 2019. De omzet van de supermarkten lag 4,1 procent hoger, die van de speciaalzaken bijna één procent. 

Online werd er in februari zeventien procent meer omgezet in vergelijking met een jaar eerder. Webwinkels boekten een hogere omzet van 15,8 procent, terwijl de omzet van multi-channelers met 18,8 procent groeiden.

Minder faillissementen in maart
Het aantal faillissementen in de detailhandel kwam vorige maand uit op 29. Dat is een daling van negen in vergelijking met de maand ervoor. Ten opzichte van maart 2019 is er een lichte stijging te zien: toen gingen er 27 retailers failliet. Het totaal aantal retailfaillissementen in 2020 tot nu toe komt uit op 97.