Thuiswinkel.org is tegen een algeheel verbod op uitverkopen vóór 1 juli. De Tweede Kamer wil zo'n verbod om kleine ondernemers te helpen en het kabinet zegt de mogelijkheden daartoe te onderzoeken.

Volgens de belangenvereniging moeten webwinkeliers zelf de keuze hebben om wel of geen uitverkoop te houden. Twee weken geleden riep Thuiswinkel.org zelf nog op de sale uit te stellen tot na 1 juni om de druk bij webwinkels, distributiecentra en vervoerders te verlichten. Omdat zeventig procent van de leden zegt zich daaraan te houden, vindt de belangenvereniging dat een verbod zijn doel voorbijschiet.

Uit onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt verder dat ruim vijftig procent van de leden met fulfilment- en leveringsproblemen kampt. En 28 procent geeft aan dat deze problemen zich in de komende periode nog weleens kunnen voordoen. Waar sommige webwinkeliers te maken hebben met een forse groei in bestellingen, kampen andere met een vraag die grotendeels of helemaal is weggevallen. Twintig procent heeft inmiddels een aanvraag ingediend bij het UWV-loket voor de NOW-regeling voor doorbetaling van het personeel.