Thuiswinkel.org tegen algeheel verbod op uitverkoop

Thuiswinkel.org tegen algeheel verbod op uitverkoop

Thuiswinkel.org is tegen een algeheel verbod op uitverkopen vóór 1 juli. De Tweede Kamer wil zo'n verbod om kleine ondernemers te helpen en het kabinet zegt de mogelijkheden daartoe te onderzoeken.

Volgens de belangenvereniging moeten webwinkeliers zelf de keuze hebben om wel of geen uitverkoop te houden. Twee weken geleden riep Thuiswinkel.org zelf nog op de sale uit te stellen tot na 1 juni om de druk bij webwinkels, distributiecentra en vervoerders te verlichten. Omdat zeventig procent van de leden zegt zich daaraan te houden, vindt de belangenvereniging dat een verbod zijn doel voorbijschiet.

Uit onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt verder dat ruim vijftig procent van de leden met fulfilment- en leveringsproblemen kampt. En 28 procent geeft aan dat deze problemen zich in de komende periode nog weleens kunnen voordoen. Waar sommige webwinkeliers te maken hebben met een forse groei in bestellingen, kampen andere met een vraag die grotendeels of helemaal is weggevallen. Twintig procent heeft inmiddels een aanvraag ingediend bij het UWV-loket voor de NOW-regeling voor doorbetaling van het personeel.

Reacties 3


Roy Dongen 16 apr, 11:05

Webwinkels hebben natuurlijk veel sterker te maken met concurrentie van over de grens. Uitstellen van sales klinkt aantrekkelijk maar met een langzame en beperkte verlichting van de quarantaine zal dit niet veel zoden aan de dijk zetten (alleen maar wat lokale klanten). Dus er moeten óf EU afspraken over komen óf dit niet doen. We willen onze webwinkels toch niet al hun klanten laten verliezen aan Amazon en al die andere onlineretailers van over de grens?


Sander Westland 16 apr, 11:13

De winkels denken dat het uitstellen van de uitverkoop de heilige graal is om hun omzet te redden. Dat is natuurlijk een illusie, het zal nog een flink lange tijd zo blijven dat men 1,5m afstand moet houden en dat zorgt voor minder winkel bezoek. Winkels die nu met te grote voorraden zitten moeten daar op een gegeven moment vanaf om hun nieuwe collecties weer te kunnen betalen. Door een algeheel verbod op de uitverkoop zal dat het nog lastiger gaan maken voor een aantal winkels om hun hoofd boven water te houden.

Ook nu is het aan alle ondernemers zelf om een eigen koers te varen en zelf te kiezen wanneer een uitverkoop zin heeft. Doen wij het niet, dan zal men over de grens shoppen die vaak nu al zijn gestart met flinke mid-season kortingen. Kijk vooral niet teveel naar andere, maar ga uit van je eigen kracht.


Jelle N 16 apr, 12:14

De kleine gezellige hard werkende middenstander is al jaren de Lul. Gewoon een keer geen uitverkoop. Koop niet altijd te veel in grote jongens, probeer eens normaal in te kopen . Goed voor het milieu.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!