Sluiting horeca hakt er flink in bij Sligro

Sluiting horeca hakt er flink in bij Sligro

Horecagroothandel Sligro liep in het eerste kwartaal 45 miljoen euro mis door de coronamaatregelen in Nederland en België. Een groot deel van de klanten heeft de deuren moeten sluiten.

Sligro verwacht dat de situatie in het tweede kwartaal aanhoudt, meldt het bedrijf in een tussentijds handelsbericht. In Nederland blijft de horeca in elk geval tot 20 mei dicht. Ook in België is er nog geen zicht op spoedige opening.

De groothandel verwacht een 'langzaam, geleidelijk herstel' in het derde en vierde kwartaal. Maar het zal tot medio 2021 duren voordat de omzet weer op het niveau is van vóór de coronacrisis, denkt Sligro. In de eerste maanden gingen de verkopen nog goed. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 533 miljoen euro, vijf miljoen meer dan een jaar geleden. Net als Makro opende Sligro ruim een maand geleden de deuren voor gewone consumenten om de druk bij supermarkten te verlichten. Daarover wordt niets in het handelsbericht gezegd.

De gesprekken met de banken over de financiële gevolgen van de coronacrisis lopen volgens Sligro constructief. Er wordt volgens de groothandel vooruitgang geboekt. Zo mag Sligro tijdelijk meer lenen bij zijn huisbank om het werkkappitaal te verruimen.

Er hing toch al een donkere wolk boven Sligro vanwege de verkoop van de Emté-supermarkten aan Jumbo en Coop. Die willen 83 miljoen euro zien van Sligro omdat de financiële situatie van Emté te rooskleurig zou zijn voorgespiegeld. Die zaak loopt nog. Binnenkort worden getuigen gehoord.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!