Winnaar/verliezer van de week: Red je Boeketje en Lief! Lifestyle

Winnaar/verliezer van de week: Red je Boeketje en Lief! Lifestyle

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Deze keer: het succes van Red je Boeketje en het faillissement van Lief! Lifestyle.

Red je Boeketje
Of je in een maand tijd een succesconcept uit de grond kan stampen? Jazeker. Vraag het aan Red je Boeketje, het initiatief dat uit de koker komt van bezorgservice Red je Pakketje. Een maand geleden werd Red je Pakketje gebeld door accountantkantoor Ernst & Young met de vraag of het de sierteeltsector een handje kon helpen met alle bloemen die door de coronacrisis niet verkocht worden en het risico lopen in de container te belanden. 24 uur later was Red je Boeketje een feit. Het concept is simpel: consumenten kunnen voor vijftien euro een bos bloemen doneren aan eenzame ouderen die door het virus geen bezoek mogen ontvangen. "Er zijn inmiddels al bijna 53 duizend boeketten gedoneerd. Daarmee is Red je Boeketje in een maand tijd een van de grootste bloemisten van Nederland geworden. En dat was eigenlijk ook de bedoeling: het ging om...

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Deze keer: het succes van Red je Boeketje en het faillissement van Lief! Lifestyle.

Red je Boeketje
Of je in een maand tijd een succesconcept uit de grond kan stampen? Jazeker. Vraag het aan Red je Boeketje, het initiatief dat uit de koker komt van bezorgservice Red je Pakketje. Een maand geleden werd Red je Pakketje gebeld door accountantkantoor Ernst & Young met de vraag of het de sierteeltsector een handje kon helpen met alle bloemen die door de coronacrisis niet verkocht worden en het risico lopen in de container te belanden. 24 uur later was Red je Boeketje een feit. Het concept is simpel: consumenten kunnen voor vijftien euro een bos bloemen doneren aan eenzame ouderen die door het virus geen bezoek mogen ontvangen. "Er zijn inmiddels al bijna 53 duizend boeketten gedoneerd. Daarmee is Red je Boeketje in een maand tijd een van de grootste bloemisten van Nederland geworden. En dat was eigenlijk ook de bedoeling: het ging om het zoeken naar een initiatief om te voorkomen dat tienduizenden bloemen in de vuilnisbak zouden belanden", vertelt medeoprichter Sam Rohn aan RetailTrends

Lief! Lifestyle
De #daslief- en #doeslief-campagnes van SIRE mochten niet baten voor het babykleding- en woonaccessoiresmerk Lief! Lifestyle. Het bedrijf vroeg 14 april faillissement aan. Twee weken daarvoor ging het Duitse moederbedrijf Kanz Financial Holding al op de fles. Curator Hans Schuurbiers doet momenteel onderzoek naar het faillissement, maar dat er niet meer aan de financiële verplichtingen voldaan kon worden is een ding dat zeker is. Gelukkig hebben zich al wel potentiële kandidaten voor een eventuele doorstart gemeld, maar om dat te laten slagen is de curator eerst bezig alle onderdelen van de organisatie op één lijn te krijgen. Wordt vervolgd dus.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 37.500 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!