Het coronavirus was de druppel voor Modecentrum Frans Theelen. De retailer, met vestigingen in Panningen, Boxtel, Roggel en Horst, is afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechter. 

In maart 2019 keken de huidige eigenaren Pieter en Ria Theelen al of er een mogelijke overnamekandidaat voor het bedrijf was, maar een geschikte kandidaat bleef uit. "Door de branchevervaging, de klimaatverandering, de outlets en de online verkopen liepen bij ons de omzetten terug en was ons bedrijf onvoldoende rendabel voor overname", zegt het echtpaar in een verklaring op de website. 

Modecentrum Frans Theelen bestaat al 143 jaar. Het bedrijf verkoopt dames-, heren- en kinderkleding en ook schoenen en lingerie behoren tot het assortiment. Pieter Theelen werkt al 58 jaar in het modecentrum en zijn vrouw 56 jaar. "Met de huidige vooruitzichten is het niet verantwoord om als 70-plussers zonder opvolging het bedrijf niet-aflosbare schulden te laten maken", vertelt het echtpaar.

Als curator is Cristian Slegers van Aben & Slag Advocaten aangesteld. Hij gaat een mogelijke doorstart van de retailer onderzoeken. Slegers was vrijdagmiddag niet beschikbaar voor commentaar.