C&A neemt bestellingen toch af

C&A neemt bestellingen toch af

C&A neemt toch weer bestellingen af bij kledingfabrikanten in ontwikkelingslanden. De warenhuisketen annuleerde eerder alle orders, omdat alle 1400 winkels in Europa zijn gesloten vanwege het coronavirus.

Dat besluit kwam C&A onder meer op forse kritiek te staan van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. De moderetailer zegt dat er contact is gezocht met zijn ruim driehonderd leveranciers 'om passende oplossingen te vinden'. Volgens C&A is nu 93 procent van de orders hersteld.

C&A meldt verder dat het zich heeft aangesloten bij een internationaal actieplan om fabrikanten en arbeiders in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Reacties 7


Ger Boer 24 apr, 16:42

En nu nog de verhuurders , die hebben ook weer een nieuwe brief gekregen met zeer slechte voorstellen van c&a .


pieter g 24 apr, 19:27

Ik ben erg blij dat C&A tot het besef is gekomen dat ze het probleem niet bij het afvoerputje van de keten neer kunnen leggen . Erg positieve ontwikkeling. Helaas zijn er nog steeds andere grote ketens die nog steeds niet tot dit besef zijn gekomen. Met name de Arcadia group in Engeland moet zich doodschamen.


Oscar van der Mast 25 apr, 16:00

Dacht dat c en a allemaal eigenpanden heeft zullen wel betalen aan hun eigen realstate vennootschap


Eliza Mendez 26 apr, 00:57

Ik word hier helemaal happy van. Top besluit


willem ham 28 apr, 10:20

boykotten die profiteurs


Retail Expert 28 apr, 10:47

Het helpt dus toch als wij dit soort bedrijven aan de schandpaal nagelen! De vraag is nog wel of C&A de orders ook voor 100% betaalt en of ze de huren ook betalen maar de kritiek van de maatschappij kunnen ze dus niet negeren. Nu de rest nog.


Ger Boer 28 apr, 11:13

Ze hebben weer een nieuw voorstel naar de verhuurders verstuurd , ze willen met terugwerkende kracht vanaf maart omzethuur in voeren tot 31 december , het minimum wat de verhuurder krijgt is 20% van de normale huurprijs en van 20 tot 100 % hoe de omzet t.o.v van 2019 , en de winkels zijn open van 12.00 tot 17.00 uur . Ze proberen zo het risico op de verhuurder af te schuiven .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!