'44 procent van de retailers verwacht lagere omzet in tweede kwartaal'

'44 procent van de retailers verwacht lagere omzet in tweede kwartaal'

In de consumentgerichte branche verwacht een meerderheid van de ondernemers in het tweede kwartaal minder omzet te behalen en met minder personeel te werken. Dat meldt het CBS op basis van de Conjunctuurenquête Nederland van april 2020. Niet eerder waren zoveel ondernemers negatief over de verwachte omzet.

Binnen de detailhandel verwacht 44 procent een lagere omzet te behalen in het tweede kwartaal. Twintig procent voorziet een toename in de omzet en 35 procent denkt dat de omzet gelijk blijft aan het eerdere kwartaal. Bovendien verwacht één op de tien ondernemers in de branche het volgende kwartaal met minder personeel te werken. 

Als laatste meldt het CBS dat er in april meer ondernemers waren die verwachten dat het economisch klimaat gaat verslechteren dan dat het verbetert. 34,6 procent van de ondernemers  in de detailhandel zegt dat het economisch klimaat negatiever wordt.

Reacties 1


Freek Hilgerdenaar 29 apr, 17:04

Hoezo een lagere omzet? Gas erop! ben aardig, geef aandacht, hou de deur open, ben actief, geef goed advies en zorg dat je de handel hebt! De meest gehoorde klacht van consumenten is ze hebben het niet! en de meest gehoorde klacht van winkeliers is ja maar internet! Kijk eens goed naar BOL.com Hartstikke duur!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!