'Geen plek voor Action en Big Bazar op Sontplein Groningen'

'Geen plek voor Action en Big Bazar op Sontplein Groningen'

De gemeente Groningen weert vijf winkels aan het Sontplein in de stad Groningen, waaronder Action en Big Bazar. De winkels zouden te weinig vierkante meters hebben of vallen voor het plein in de verkeerde branche (huishoudelijke artikelen). Dat meldt Dagblad van het Noorden

Stichting Winkel Exploitatie Sontplein (SWES) staat hiervoor sinds februari vorig jaar al voor de rechter. In de gemeentelijke plannen voor het Sontplein heeft altijd gestaan dat de winkels aanvullend moesten zijn op het aanbod van de binnenstad, om te voorkomen dat het plein een concurrent zou worden van de binnenstad. Onder meer IKEA, Jysk, Pets Place en Boerenbond hebben er nu een winkel geopend. 

Volgens SWES is voor de winkels van Action en Big Bazar door hun omvang geen plek in de binnenstad. Daarnaast bieden de winkels werkgelegenheid voor 120 mensen. "Omdat het noodzaak is de economie draaiende te houden en zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden, vragen we u met spoed het beleid te heroverwegen", stellen de betrokken winkeliers in een brandbrief aan de gemeente. 

Fractievoorzitter Jimmy Dijk (SP) is geen voorstander van winkelcentra aan de rand van de stad. "Ze zijn foeilelijk, ongezellig en wel degelijk een concurrent van de binnenstad." Waar de partij juist een scherper beleid zou willen voor deze centra, heeft Groningen een glijdende schaal laten ontstaan voor het Sontplein, aldus de SP'er.

Reacties

Verstandige beslissing van de gemeente! Op deze manier hou je de binnenstad levendig en voorkom je grootschalige problemen met leegstand. Zoals in Roermond bijvoorbeeld waar Action, Blokker, Big Bazaar, Casa/Xenos uit de binnenstad zijn vertrokken en met zijn allen in het Retailpark aan de rand van de stad zitten samen met nog een aantal spelers die er niet thuis horen...

Geplaatst door Rudy Bos op 29 april 2020 om 11:37

Houd vol gemeente.

Geplaatst door john Nijsten op 29 april 2020 om 15:09

Geweldig begin van het einde, wat heb je aan dit soort winkels?
voor mij zijn het de echte grote vervuilers van Retail land op alle niveaus.

Geplaatst door Freek Hilgerdenaar op 29 april 2020 om 16:51

Er gaat niets boven Groningen.....eindelijk een gemeente met ballen!!!

Geplaatst door J.A. Vos op 29 april 2020 om 16:51

De hele binnenstad van Groningen is niks meer aan .
Je betaald veel voor parkeren en veel winkels staan leeg.
Sontplein is een prachtig winkelgebied ruim en goedkoop parkeren .
Maar de gemeente is bang dat hun prestigeproject geen bezoekers meer krijgt het forum dus .
De gemeente wilde zo graag de bussen en auto's uit de binnenstad zie hier het resultaat .
Sontplein is daarom een goed idee en gelijk in korte tijd de stad weer uit 👍👍👍👍👍

Geplaatst door Ronald Hummel op 2 mei 2020 om 19:12

Laatste nieuws

RetailTrends