Apple-verkoper Leapp doet winkels permanent op slot

Leapp Omnichannel, winkeldochter van de gelijknamige refurbished Apple-verkoper, is dinsdag failliet verklaard. De winkels van Leapp zijn permanent gesloten. Dat bevestigt investeerder Nobel Capital aan Emerce.

De Leapp-winkels waren al enige tijd gesloten wegens het coronavirus, maar gaan niet meer open. Alleen het Amsterdamse filiaal opent mogelijk zijn deuren ‘zodra de omstandigheden dat toelaten’. Het bedrijf focust zich nu op de online verkoop. 

Tot 2018 maakte het bedrijf van Rogier van Camp een snelle groei door, met uiteindelijk vierentwintig winkels in Nederland, België en Duitsland. Achter de schermen liepen de verliezen echter sterk op. Omdat Leapp geen geschikte koper kon vinden werd in juni 2018 faillissement aangevraagd. Met hulp van investeerder Nobel Capital kwam er een doorstart, maar tien van de vierentwintig winkels sloten destijds alsnog hun deuren. 

Volgens Pieter Schroeder van Nobel Capital heeft het coronavirus de ontwikkelingen versneld. “We zien dat mensen door de omstandigheden meer online bestellen en we denken dat die gedragsverandering blijvend is”, aldus Schroeder tegen Emerce. Wegens de snelle, recente groei kon Leapp geen aanspraak maken op het steunpakket van de overheid. Door de vaste kosten die de winkels met zich meebrachten, ‘was ingrijpen onvermijdelijk’. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!