Parfois Amsterdam en Parfois Utrecht Rotterdam zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Het gaat waarschijnlijk om de Amsterdamse, Utrechtse en Rotterdamse vestigingen van de mode- en accessoire-retailer.  

Over de reden van het faillissement is nog niets bekend. Als curator is Nienke Bobbert aangewezen. Zij was donderdagochtend (nog) niet bereikbaar voor commentaar. 

Parfois had eerder shop-in-shops binnen twintig warenhuizen van V&D, dat eind 2015 failliet werd verklaard. Het merk opende in 2017 voor het eerst eigen winkels in Nederland, met als doel om binnen vier jaar uit te groeien tot een vast onderdeel van het Nederlandse winkellandschap. Franchisenemer Parfection was verantwoordelijk voor de expansie in ons land. Binnen twee jaar na de opening werd Parfection echter failliet verklaard. Parfois schreef over 2017 een verlies van bijna zeven ton in de boeken op een omzet van nog geen miljoen euro, bleek destijds uit het faillissementsverslag. 

Parfois, sinds 1994 een Portugese retailer in kleding en accessoires, is vooral groot in Zuid-Europese landen. Het merk heeft meer dan duizend winkels in 73 verschillende landen en een webshop. Op dit moment zijn alle winkels van het bedrijf gesloten wegens de coronacrisis.