Batavia Stad sluit kwijtschelding huur niet uit

Batavia Stad sluit kwijtschelding huur niet uit

Batavia Stad sluit niet uit dat huur wordt kwijtgescholden van merken die door de coronacrisis in grote problemen zijn gekomen. "Dat zou bij uitzondering een mogelijkheid kunnen zijn", zegt ceo Otto Ambagtsheer van moederconcern VIA Outlets tegen RetailTrends.

Wie de huur niet kan betalen, kan sowieso voorlopig uitstel van betaling krijgen. "Het gaat zeker om drie maanden." Ook worden de maandelijkse servicekosten verlaagd. Mocht het tot kwijtschelding van huur komen, dan zou Ambagtsheer er wel iets voor terug willen zien. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan opening van winkels in andere outlets, pop-upstores of verhoging van de omzethuur. Van de omzethuur is nu het grootste deel weggevallen. Ambagtsheer benadrukt dat het van geval tot geval wordt bekeken.

Op het dieptepunt van de crisis waren slechts tien van de 150 winkels in Batavia Stad open. Inmiddels zijn het er zestig. Ambagtsheer verwacht dat eind mei alle winkels in de outlet weer open zijn, hopelijk snel gevolgd door de horeca. Lees op RetailTrends meer over hoe het Batavia Stad vergaat tijdens de coronacrisis.

Archieffoto

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!