Amazon: mogelijk verlies door corona-uitgaven

Amazon: mogelijk verlies door corona-uitgaven

Amazon houdt rekening met een verlies in het tweede kwartaal door forse corona-uitgaven. De webgigant verwacht dat de operationele winst uitkomt tussen plus 1,5 miljard en min 1,5 miljard dollar.

Dat meldt Amazon bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal. In die periode steeg de omzet weliswaar met 26 procent naar 75,5 miljard dollar, maar de operationele winst daalde met tien procent tot 4,4 miljard dollar. Onder de streep bleef 2,5 miljard dollar over, tegenover 3,6 miljard dollar een jaar eerder.

Amazon verwacht dat de corona-uitgaven in het tweede kwartaal nog veel meer op het resultaat drukken. De kosten bedragen zo'n vier miljard dollar. Amazon heeft 175 duizend extra medewerkers aangetrokken, verhoogt de lonen en heeft maatregelen genomen om het personeel te beschermen tegen het virus (mondkapjes, temperatuurcontroles). De laatste tijd kwam Amazon onder vuur te liggen omdat het te weinig zou doen om medewerkers veilig te laten werken.

Reacties 1


M Van de veen 2 mei, 14:15

Tja, als je al met 75 miljard omzet geen knappe winst meer kunt maken, is het niet zo gek dat alle retail verdwijnt uit de straat....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!