'Belgische Blokker-winkels heropenen onder eigen naam'

'Belgische Blokker-winkels heropenen onder eigen naam'

Als de Belgische Blokker-winkels komende maandag de deuren mogen heropenen, zal dat onder de eigen naam gebeuren. De ombouw tot Mega World-filialen is uitgesteld. Dat meldt de vakbond ACLVB aan persbureau Belga, nadat eerder vakblad Gondola over de kwestie berichtte.

In februari werd bekend dat Blokker verdwijnt uit België en Luxemburg. De Mirage Retail Group heeft de 123 winkels verkocht aan de Dutch Retail Group van Dirk Bron. Die bouwt de winkels om en zet ze voort als discountformule onder de naam Mega World. Blokker zou in mei uit het straatbeeld verdwijnen, maar door het coronavirus is de ombouw vertraagd. Volgens vakbond ACLVB is het management van Blokker België, onder wie de directeur Geert Kampschoër, intussen vertrokken.

Bron zegde in maart de vakbonden toe dat de 670 medewerkers in elk geval een jaar zeker zijn van hun baan. Hij heeft daarvoor een verklaring ondertekend. De vakbonden eisten een gesprek met de directie en Bron na diverse publicaties over laatstgenoemde. Zo is Bron veroordeeld voor 'onbehoorlijk bestuur' en verdenkt het Openbaar Ministerie hem van onder meer verduistering en oplichting. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij zeker zes faillissementen en eist hij zes maanden gratis huur van de verhuurders van de Blokker-panden, anders dreigt hij te vertrekken.

Reacties 3


Jan de Reus 6 mei, 10:57

wordt nooit iets met die man.
Alles en iedereen krijgt straks de schuld.
wel volle zakken overhouden...


Ger Boer 6 mei, 13:47

Dit is volgens mij gewoon een schoolvoorbeeld van het gebruiken van een katvanger.


Alexander Hoeghenae 28 jul, 12:45

Meneer is er nog een Blokker winkel in Brugge -Belgie
Hoeghenae

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!