Galeria Kaufhof waarschuwt personeel voor sluitingen en banenverlies

Galeria Kaufhof waarschuwt personeel voor sluitingen en banenverlies

Galeria Karstadt Kaufhof bereidt zijn werknemers voor op pijnlijke bezuinigingen. In een brief stelt het management van de Duitse warenhuisketen het personeel op de hoogte van de 'dramatisch slechte situatie', schrijft Manager Magazin.

Galeria-investeerder Rene Benko heeft nog tot eind juni om een herstructureringsplan voor te leggen aan de rechtbank van Essen en de schuldeisers. De herstructurering is een vereiste voor de bescherming van crediteuren, die de rechtbank het warenhuis begin april verleende. Het Duitse bedrijf liep wekelijks tachtig miljoen euro omzet mis door de coronacrisis en heeft zich op die manier beschermd tegen schuldeisers. 

In de brief die het management maandag naar de werknemers stuurde, wordt gewaarschuwd voor mogelijke winkel- en kantoorsluitingen en het schrappen van banen als onderdeel van de herstructurering. 'Om Galeria Karstadt Kaufhof duurzaam op te bouwen' zouden naast de andere ingrijpende maatregelen, zoals locatiesluitingen, 'als bijgevolg ook ontslagen moeten plaatsvinden', zo zou het management geschreven hebben.

Om hoeveel vestigingen of banen het gaat, wordt niet bekendgemaakt. Wel wordt duidelijk dat de keten tijdens de periode van volledige sluiting meer dan een half miljard euro heeft verloren. De warenhuizen zijn inmiddels weer open, maar wegens de beperkte klandizie en verminderde koopbereidheid rekent het bestuur op een totaal omzetverlies van een miljard euro als gevolg van de crisis. 

Het bedrijf heeft met zo'n 170 warenhuizen ongeveer 28 duizend mensen in dienst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!