'Verschuiving naar online betalingen zet door'

'Verschuiving naar online betalingen zet door'

Het aantal iDeal- en online creditcardbetalingen nam in april met dertig procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. Het aantal pinbetalingen is daarentegen met tien procent gedaald. 

De verschuiving naar online betalingen is grotendeels te wijten aan de coronacrisis en laat zien dat Nederlanders massaal online inkopen doen. Zonder de crisis zouden de pinbetalingen het afgelopen jaar met zo’n tien procent zijn toegenomen, stelt de Betaalvereniging, en de online betalingen met ongeveer twintig procent. Contactloos betalen steeg van 69 naar 79 procent van de betalingen met de betaalpas. De betalingen met contant geld zijn in april gehalveerd. 

Vooral in de cultuursector en horeca vinden fors minder pinbetalingen plaats, met een omzetdaling van respectievelijk 85 en zeventig procent. In modewinkels werd 60 procent minder gepind ten opzichte van april vorig jaar. Sommige winkels konden de omzetdaling aan de fysieke kassa deels compenseren met online bestellingen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!