Omzet Action met ruim twintig procent gestegen

Omzet Action met ruim twintig procent gestegen

De omzet van Action steeg vorig jaar naar ruim 5,1 miljard euro, een stijging van meer dan 21 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de Britse investeerder en grootaandeelhouder 3i. Het bedrijf hoopt het aantal Action-winkels de komende jaren te verviervoudigen. 

Het bruto bedrijfsresultaat steeg met twintig procent, van 450 miljoen in 2018 naar 541 miljoen euro in 2019. Volgens de grootaandeelhouder komt de totale waarde van Action nu uit op 10,25 miljard euro. Het afgelopen jaar openden 230 nieuwe Action-winkels hun deuren. 3i herinvesteert 591 miljoen pond (bijna 670 miljoen euro) in de koopjesketen voor verdere internationale uitbreiding. Het bedrijf ziet potentie om het aantal winkels uit te breiden van de huidige 1576 naar zo’n 6000 filialen.

Voor Nederland betekent dat waarschijnlijk zo’n tien tot twintig nieuwe winkels per jaar, laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf. “Maar de focus ligt vooral op de verbouwing en vernieuwing, aangezien we in Nederland te maken hebben met het oudste winkelbestand. De groei van het aantal nieuwe winkels zullen we vooral zien in landen als Duitsland, Frankrijk, Polen en andere landen.”

Mede door het sluiten van negenhonderd vestigingen in het buitenland zag Action door de coronacrisis zijn omzet in maart met zeventig procent dalen. De winkels zijn inmiddels weer open.  
 

Reacties

Maar snel weer weer overheidssteun aanvragen dan. Dat zijn ze moreel verplicht... #sarcasmoff

Geplaatst door Rie Tail op 14 mei 2020 om 16:19

Leveranciers voortaan gelijk betalen bij bestelling;-))
#zoals t hoort

Geplaatst door Frits Vries op 14 mei 2020 om 18:19

Op zich valt die 20 % wel mee, als je na gaat dat er bijna 20 % meer winkels bij zijn gekomen, tel daarbij nog eens dat ze steeds duurder worden, dan valt het wel mee of tegen.

Geplaatst door ikke weet het op 15 mei 2020 om 09:25

Jammer dat het niet meer in Nederlandse handen is! Maar aan een investeringsmaatschappij , dat zal de prijzen opvoeren! Snel zaken vullen is hun moto altijd!

Geplaatst door T Wenum op 15 mei 2020 om 23:24

Laatste nieuws

RetailTrends