Retailsector stelt richtlijnen voor verantwoord winkelen op

Retailsector stelt richtlijnen voor verantwoord winkelen op

De retailsector heeft richtlijnen opgesteld, zodat consumenten verantwoord kunnen winkelen. De aanpak moet ervoor zorgen dat de consument zich veilig en welkom voelt in winkelgebieden. 

De richtlijnen 'Verantwoord bezoek winkelgebieden' zijn bedoeld om ondernemers, vastgoedexploitanten, handhavers en gemeenten een handje te helpen. Het versoepelen van de maatregelen zorgt ervoor dat het weer drukker wordt in de winkelstraten en de richtlijnen moeten die drukte beter in goede banen leiden.

De richtlijnen bestaan uit een stappenplan om knelpunten in kaart te brengen, heldere gedragsregels voor bezoekers, crowd control, verruimde openingstijden en ruimte bieden aan grotere terrassen. De regels zijn toepasbaar op elk winkelgebied, zodat maatwerk mogelijk is.

Aan het beleidstuk werkten Detailhandel Nederland, INretail, NRW, platform De Nieuwe Winkelstraat, Vakcentrum en VNG mee. 

Reacties 1


Herman van Wissen 18 mei, 11:02

Mooi dat deze samenwerking tot een plan heeft geleid. Is locatus ook aan tafel geschoven voor een landelijke winkel app? Met alle informatie die er nu al is moet het toch mogelijk zijn om (in ieder geval de grote steden) de winkelende klant te laten weten waar het druk is en de wachttijden per winkel/restaurant? De ondernemers kunnen nadenken over hoe ze hun winkel aantrekkelijker kunnen maken door de vloer strips een andere kleur te geven dan de huidige rood/wit aanduidingen. Kortom de nieuwe retail wereld biedt nog tal van uitdagingen om aan te pakken. Succes

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!