Zorgen over drukte in Designer Outlet Roermond

Zorgen over drukte in Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond moet beter letten op de coronamaatregelen, vindt burgemeester Rianne Donders. Ze voorziet anders serieuze problemen, bijvoorbeeld op Hemelvaartsdag. Dat meldt 1Limburg.

Afgelopen weekend was het erg druk in de outlet. Dat kwam vooral door Duitse koopjestoeristen, die op Hemelvaartsdag ook worden verwacht. "Het Designer Outlet Center heeft veel minder bezoekers dan voor de crisis", stelt Donders in een verklaring. "Toch zien we ook dat mensen zich minder goed aan de maatregelen (kunnen) houden wanneer het drukker wordt."

Donders heeft haar zorgen gedeeld met voorzitter Antoin Scholten van de veiligheidsregio. Scholten, die net als burgemeester van Venlo zondag ook met een enorme toeloop van Duitsers had te maken, zegt dat de outlet dinsdag met een plan van aanpak komt. Als dat niet toereikend is, is sluiting dan een optie? "In theorie kan dat natuurlijk, maar dat is niet de intentie. Je wil dat de coronamaatregelen uitgevoerd en gehandhaafd worden."

De outlet opende vorige week maandag na een gedwongen sluiting van bijna twee maanden weer de deuren.

Archieffoto

Reacties 5


Martin Verstappen 19 mei, 13:46

Dat konden ze toch vantevoren weten dat mensen zich niet aan de regels houden, schijnbaar is geld belangrijker in deze wereld dan een mensenleven. Als de gewone man dit vantevoren kan voorspellen waarom dan de mensen niet die hierover moet beslissen, allemaal poppenkast.


Gijs Teeuwen 19 mei, 14:30

In de parkeergarage vd Outlet was t al te zien: pionnen om en om zouden ervoor moeten zorgen dat er telkens n vrij vak tussen de auto's blijft maar helaas.. al snel stonden diezelfde pionnen keurig op n stapel en ging iedereen weer gezellig naast elkaar parkeren.. de Venlose binnenstad slibt ook snel dicht doordat iedereen gewoon zijn of haar gang gaat.. blijkbaar is er niemand die denkt aan de R-factor.. en dreigen met handhaving is duidelijk écht niet voldoende. Funshoppen tegen welke prijs??


Pim Fortuyn 19 mei, 18:11

1,5m werkt nu niet, straks niet, nooit niet.
Gooi open die handel.
Terug naar het oude normaal.


Wil Heijneman 19 mei, 22:55

Ben gisteren naar Lelystad bataviastad geweest. En vandaag naar Roermond. In Lelystad regelmatig omgeroepen om de afstand te bewaren en in het midden een afscheiding gemaakt was redelijk tot goed te doen. In Roermond werd door winkelend vooral buitenlands publiek gewoon tegen of kort op je hakken gelopen. Totaal geen afstand. We zijn hier vrij snel weer gevlucht. Niet te doen zo!!!


Rudy Bos 20 mei, 11:21

Door de aanwezigheid van bepaalde high-end merken in Roermond trekt Roermond een ander soort consument aan. Deze consumenten vinden zichzelf meestal erg belangrijk en zijn vaak niet begaan met de medemens en laat zich niets zeggen of voorschrijven....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!