'Duurzame mode wint aan populariteit'

'Duurzame mode wint aan populariteit'

Duurzame mode wordt steeds populairder. Dat blijkt uit The 2020 Conscious Fashion Report van modezoekmachine Lyst. Die constateert sinds het begin van 2020 een stijging van 37 procent in het aantal zoekopdrachten naar duurzame kledingstukken.

Zoekopdrachten met het woord 'vegan leer' namen met 69 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Naar dierlijk leer werd juist minder vaak gezocht (-3,5 procent). Sinds november 2019 groeide de vraag naar 'organisch katoen' op de website met 23 procent en er werd 35 procent vaker naar gerecycled plastic gezocht sinds januari dit jaar. Vooral de gerecyclede sneakers van Adidas waren in trek, maar de meest gezochte duurzame schoenen waren die van het veganistische merk Veja. Naast schoenen zijn vegan 'leren' jasjes de meest gezochte duurzame artikelen.

Er werd de afgelopen tijd juist minder naar echt bont gezocht (-8 procent). Desondanks deed het merk Canada Goose, dat bekend staat om zijn parka's met bonten kraag, goede zaken volgens Lyst: het klom van de achttiende naar de veertiende plek op de 'Hottest brands ranking index' van de zoekmachine. Lees hier meer over het succes van Canada Goose en van zijn zéér eigenwijze ceo Dani Reiss.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!